«Τι συμβαίνει με τα ανταλλακτικά στις Ένοπλες Δυνάμεις» – Ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης απαντά στο Onalert

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης απαντά στο δημοσίευμα του Onalert για τα ανταλλακτικά και για την δυστοκία προμηθειάς τους. Η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων μόνο αλλά στον περιβόητο νόμο Βενιζέλου.

Ο κ.Δαβάκης αναφέρει στην απάντησή του ότι έχει ζητηθεί ήδη αλλαγή του νόμου.

Αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς. Αυτό που εποισημάναμε στο ρεπορτάζ μας είναι ότι μέχρι να γίνει αυτό υπάρχει τρόπος ώστε μικρές σε κόστος προμήθειες να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις και άσκοπες χρονοτριβές.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές του ΥΠΕΘΑ.

Όλη η απάντηση του κ.Δαβάκη στο Onalert:

Απάντηση ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη για το δημοσίευμα του ΟΝΑLERT σχετικά με το θέμα της προμήθειας ανταλλακτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σχετικά με το ρεπορτάζ που φιλοξενείτε στο ιστολόγιό σας που αφορά στην προμήθεια ανταλλακτικών των ΕΔ, το επιτελείο του ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη επισημαίνει τα εξής:

«Όσα αναφέρετε στο δημοσίευμά σας δεν απηχούν την πραγματικότητα. Αντιθέτως, από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει προωθηθεί από τον ΥΦΕΘΑ Νομοθετική Ρύθμιση για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που δημιουργεί το ισχύον νομικό πλαίσιο , με την οποία δίδεται η δυνατότητα στα Γενικά Επιτελεία να προβαίνουν μόνα τους σε προμήθειες αμυντικού υλικού μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ.
Για αυτή του την πρωτοβουλία ο κ. Δαβάκης σας είχε ενημερώσει αναλυτικά στην από 7-11-2013 συνέντευξη που σας παραχώρησε, όπου ανέφερε:
« Έχω προτείνει στον κ. Υπουργό, αλλαγή νομοθετικού πλαισίου, ώστε για δαπάνες αμυντικού υλικού μέχρι 400.000 ευρώ να έχουν δικαίωμα υπογραφής τα Γενικά Επιτελεία ».

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι «παίζουν» με τα ανταλλακτικά των Ενόπλων Δυνάμεων;