Τι θα ρωτήσει ο Τσίπρας τους στρατιωτικούς στο ΥΠΕΘΑ – Ποια είναι τα στοιχεία που θα ζητήσει

Στην τρίτη επίσκεψή του στο ΥΠΕΘΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει μια σειρά ερωτημάτων αρκετά συγκεκριμένων,μετά από την ενημέρωση που θα του γίνει από τους στρατιωτικούς.

Ο Τσίπρας θα θελήσει να μάθει σε τι κατάσταση βρίσκονται πραγματικά οι Ένοπλες Δυνάμεις,ποιες είναι οι πραγματικές διαθεσιμότητες, ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να ανέβουν τα ποσοστά τους όπου είναι αναγακαίο, ποια είναι τα εξοπλιστικά “κενά” και ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει για την κάλυψή τους. Υπάρχουν απαντήσεις σ΄ όλα αυτά και ο Αβραμόπουλος έχει δώσει πράσινο φως να δοθούν χωρίς κανένα περιορισμό από τους Αρχηγούς. Οι αριθμοί και τα στοιχεία είναι απόρρητα κι έτσι θα παραμείνουν. Αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τσίπρας κατά καιρούς σε επαφές που έχει με ελάχιστους είναι η αλήθεια απόστρατους έχει εκφράσει ανησυχίες για τον εξοπλισμό των ΕΔ κι έχει θέσει ερωτήματα όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να γίνονται οι αγορές αλλά και για την “προέλευσή” τους. Που σημαίνει ότι αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ψάχνει για όπλα και στην Ρωσία. Κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν με θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.