Τι υπενθύμισε στους Ευρωπαίους ο Καμμένος μιλώντας για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Την ίδια ώρα που πολλοί στο εξωτερικό επιμένουν να προβλέπουν την ελληνική κατάρρευση, ο ΥΕΘΑ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα παραμένει η μοναδική ασφαλής περιοχη από τη βόρεια Αφρική μέχρι τα Ουράλια και άρα το μοναδικό σημείο στο οποίο οι δυτικές δυνάμεις μπορουν να “πατήσουν” με σταθερότητα και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν όσα οι ίδιοι προκάλεσαν.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην ομiλία του στο συνέδριο Exposec Defensewold σ΄ όλους τους νέους κινδύνους που έχουν αναδυθεί και απειλούν πλέον τη Δύση. Και επεσήμανε ότι το θέμα αντιμετώπισης αυτών των απειλών είναι “βαθύτατα πολιτικό”.


Είπε ο ΥΕΘΑ:

“…το ζήτημα της δόμησης ενός σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος άμυνας και ασφάλειας, τόσο στην περίπτωση της χώρας μας, όσο και σε διεθνείς οντότητες, όπως η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, δεν είναι θέμα μόνο τεχνικό ή οργανωτικό ή οικονομικό, αλλά είναι και βαθύτατα πολιτικό.
 
Δυστυχώς, υφίσταται αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και σαφώς αδυναμία και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να διατυπώσουν έγκαιρα ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο.
 
Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ απαιτείται να αναδιατάξει την πολιτική του στη Νότια Πτέρυγά του, εκεί που οι κίνδυνοι είναι συγκεκριμένοι, και να μη δείχνουμε εμμονές σε υπερβολικούς και διογκωμένους κινδύνους του Βόρειου τομέα.
 
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη, πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στα θέματα ασφάλειας, και κατά τις διαδικασίες ένταξης, σε αυτήν, χωρών της Νοτίου Ευρώπης, που ήδη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, και στο εσωτερικό τους ελλοχεύουν εστίες και κίνδυνοι αποσταθεροποίησης”.

Ο Καμμένος υπενθύμισε επί της ουσίας την τεράστια σημασία που έχει η γεωπολιτική μας θέση την οποία κανείς δεν μπορεί να αγνοεί. Πολύ περισσότερο εμείς οι ίδιοι .

  Διαβάστε ακόμη:


Καμμένος: «Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε βάσεις και δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»