«Το μοναστήρι να ΄ναι καλά» λέει ο Βίτσας για την κυβερνητική πλειοψηφία! Ποιοι είναι οι καλόγεροι;

Από σενάρια άλλο τίποτα σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις. Νούμερο ένα αυτό της οικουμενικής κυβέρνησης την οποία προτείνει μετ΄επιτάσεως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης,όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Τον οποίο κ. Λεβέντη άλλα σενάρια τον θέλουν σύντομα να είναι κυβερνητικός εταίρος,τρίτος ή…δεύτερος,αφού άλλα σενάρια θέλουν τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ να αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα,έστω και με βαριά καρδιά.

Κι έπεται συνέχεια.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ρωτήθηκε για τα σενάρια αυτά και έκανε εντύπωση η παροιμία που χρησιμοποίησε όταν ρωτήθηκε για την ανάγκη ενίσχυσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. “Το μοναστήρι να ΄ναι καλά”, είπε αλλά δεν αποκάλυψε ποιους …καλόγερους έχει στο μυαλό του!

Το απόσπασμα όσων είπε:
 
– Δημοσιογράφος: Θέλετε διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας;
 
– Δ. Βίτσας: Εγώ επιθυμώ να προχωρήσει το πρόγραμμα, δηλαδή να είμαστε εντάξει με τη συμφωνία από τη μια μεριά και να προχωράμε και το παράλληλο πρόγραμμα, όχι από την άλλη αλλά σαν ένα συνεκτικό όλο. Η διαδικασία αυτού του προγράμματος που έχει ονομαστεί παράλληλο δεν είναι μια και τελειώσαμε, γιατί έχει άμεση σχέση και με την πορεία της οικονομίας.
 
– Δημοσιογράφος: Η σημερινή πλειοψηφία θα ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;
 
– Δ. Βίτσας: Βεβαίως και θα τα ψηφίσει. Προσέξτε να δείτε τι γίνεται: Πηγαίνουμε σε μια συζήτηση χωρίς κανέναν απέναντι. Έρχεται ένας και λέει, δεν θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και του το ζήτησε κανένας. Περισσότερο μιλάει δηλαδή με τον καθρέφτη του και τον εαυτό του και αυτό θεωρεί ότι είναι ένα κυρίαρχο θέμα, ότι δηλαδή αυτός λέει πως κυβέρνηση βρίσκεται σε κάποιου είδους αστάθεια. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Από ‘κει και πέρα το ερώτημα αντιστρέφεται: εσείς κύριοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εσείς κύριοι του Ποταμιού, εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και πάει λέγοντας, το ΚΚΕ, σε τι έχετε να συνεισφέρετε σε αυτή την προσπάθεια. Διαμορφώστε, προτείνετε, όχι σε εμάς, στην κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Εκτιμάω την υποκριτική τέχνη πάρα πολύ. Ας το αφήσουμε όμως για τους ηθοποιούς, μην το κάνουν οι πολιτικοί.
 
Δημοσιογράφος: Αποκλείετε το ενδεχόμενο να χρειαστείτε ενίσχυση, έστω μεμονωμένη, σε επίπεδο βουλευτών;
 
– Δ. Βίτσας: Θα απαντήσω με μια παροιμία «το μοναστήρι να ‘ναι καλά» και από από ‘κει και πέρα…
 
– Δημοσιογράφος: Επαφές υπάρχουν;
 
– Δ. Βίτσας: Επαφές αυτού του τύπου όχι. Υπάρχουν οι φυσιολογικές συζητήσεις που γίνονται σε όλα τα επίπεδα επί συγκεκριμένων πραγμάτων. Γίνονται συζητήσεις πάνω στο αντικείμενο του κάθε υπουργείου κατά περίπτωση. Για τα ζητήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας είδα ξεχωριστά και ομού αρκετά πολιτικά κόμματα. Πήγα σε κόμμα και ενημέρωσα την επιτροπή του για τα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας και κάναμε μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα. Είναι φυσιολογική επαφή. Όταν λέμε ότι θα υπάρχουν και μέτρα που θα τα ψηφίσουν βουλευτές ή και κόμματα – έγινε κι όλας – εννοούμε ότι για να ακολουθήσουμε την πολιτική τους θα έρθουν και θα τα ψηφίσουν.
 
– Δημοσιογράφος: Σε περίπτωση που οι εταίροι μας δεν συμφωνήσουν για το ασφαλιστικό, είστε έτοιμοι να συγκρουστείτε;
 
– Δ. Βίτσας: Με ‘’αν’’ δεν χτίζετε η ζωή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επεξεργασμένη πρόταση που έχει επεξεργαστεί και συζητήσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Η πρόταση της κυβέρνησης θα είναι τέτοια που δεν μπορεί να πει ο άλλος όχι.