Το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να επιτεθεί στον Α/ΓΕΕΘΑ που επέλεξε! Τι έχει ξεχάσει να ρωτήσει

Έπρεπε να φθάσει στο 4% το ΠΑΣΟΚ για να ασχοληθεί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Και ασχολήθηκε με το θέμα της παρέλασης. Δεν έχει άδικο όταν αναρωτιέται ποια τελικά είναι η παρέλαση που “εκφράζει” τον στρατιωτικό ηγέτη των ΕΔ. Οι παρελάσεις των περικοπών που έστελναν κι ένα μηνυμα “συμμαζέματος” των ΕΔ ή οι “πλούσιες” παρελάσεις τις οποίες βλέπουμε από τον Αβραμόπουλο και μετά; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι εύκολη. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ακολουθεί τις επιθυμίες του κάθε υπουργού . Κι έχει αλλάξει πολλούς από το 2011 ,όταν το έκανε Α/ΓΕΕΘΑ ο Μπεγλίτης.

Το ΠΑΣΟΚ βέβαια ,όπως και τα υπόλοιπα κόμματα για να μην το αδικούμε δεν ασχολήθηκαν με την ηγεσία των ΕΔ και τον Α/ΓΕΕΘΑ σε πολύ σοβαρότερα θέματα:

•Δυο Επίτιμοι Αρχηγοί έχουν βγει δημόσια κι έχουν πει ότι τους ζητήθηκε στρατιωτικό προσωπικό για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας! Δεν αντέδρασε κανείς!

•Το ΓΕΣ έχει αλλάξει τέσσερις Αρχηγούς σε δυο χρόνια. Μιλιά από κανέναν!

•Ο Α/ΓΕΕΘΑ για πρώτη φορά στην ιστορία συμμετέχει σε τελετή μνήμης στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου. Σιωπή από παντού σαν να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό.

•Αναδιοργάνωση των ΕΔ έχει γίνει επί της ουσίας στα χαρτιά. Κανείς δεν ασχολείται.

•Οι στρατιωτικοί που τολμούν να θέσουν εργασιακά τους θέματα απειλούνται με ποινές . Αδιαφορία.

•Η εικόνα των ΕΔ όπως παρουσιάζεται μέσα από μια εμμονή σε αλλαγές στολών που παραπέμπουν σε μπανανίες δεν ενοχλεί κανέναν.

•Για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο το τελευταίο ειδικά διάστημα η συζήτηση δεν μπορεί να είναι δημόσια. Αλλά πρέπει να γίνει στα υψηλά κλιμάκια των κομμάτων.

Και άλλα πολλά. Πάρα πολλά.

Όλα αυτά έγιναν με Α/ΓΕΕΘΑ τον στρατηγό Κωσταράκο,αλλά καμία πολιτική δύναμη δεν ζήτησε καν ενημέρωση για το τι συμβαίνει.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να ασκήσει κριτική στον Α/ΓΕΕΘΑ που το ίδιο επέλεξε επι υπουργίας Μπεγλίτη. Κάτι είναι κι αυτό . Κλείνει ο κύκλος. Κι αφού αποφάσισε να ασχοληθεί ας φροντίσει να ενημερωθεί για όλα όσα έχουν πει δημόσια Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων. Δεν είναι η παρέλαση το βασικό πρόβλημα για κριτική στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Η φωτογραφία είναι από την εποχή που ο Βενιζέλος ήταν ΥΕΘΑ και ενημερωνόταν από τον Μ.Κωσταράκο.