Το ΠΝ θα μεταφέρει Σέρβους σε ειρηνευτικές αποστολές

“Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά και με συνέπεια την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας” ,τόνισε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από την συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του Nebojsa Rodic. Μεταξύ άλλων οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αναλάβει το ελληνικό ΠΝ την μεταφορά σερβικών δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές.
Ο κ.Αβραμόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε ότι “η Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει υποστηρίξει και θα συνεχίζει να υποστηρίζει, με συνέπεια, τη Σερβία στα μεγάλα εθνικά της θέματα. Η θέση μας για το Κόσοβο, όπως είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Υπουργό, είναι σύμφωνη με τον θετικό, εποικοδομητικό μας ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια και κατευθύνεται από τις αρχές των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής συνεργασίας. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε μία όαση ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας για όλους ανεξαίρετα τους λαούς. Και αυτή την πολιτική υπηρετεί με συνέπεια η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια”.
Από την πλευρά του ο Σέρβος υπουργός Άμυνας τόνισε:
Στην ουσιαστική συζήτηση που είχα με τον κ. Αβραμόπουλο συμφωνήσαμε για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει. Θα υπογράψουμε τεχνική συμφωνία για την χρησιμοποίηση της πολυμερούς συνεργασίας στο ναυτικό τομέα για τη μεταφορά σερβικών δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές.
 Ο στρατός της Σερβίας γίνεται όλο και περισσότερο σεβαστός συμμέτοχος στο παγκόσμιο γίγνεσθαι στο σκοπό της διατήρησης της ειρήνης.
 Εξετάζουμε τη συμμετοχή αξιωματικών μας στην Ευρωπαϊκή επιχείρηση ATLANTA στο κέρας της Αφρικής”.