Το πρώτο ελληνικό Super Puma ρίχνεται στην μάχη της διάσωσης στο Norman Atlantic

Στην μάχη της διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του Norman Atlantic ρίχνεται αυτή την ώρα το πρώτο ελληνικό Super Puma. Θα ακολουθήσουν σύντομα ένα ακόμη Super Puma και δυο Sea Hawk του ΠΝ αναμένουν με αναμμένες τις μηχανές εντολή απογείωσης.

Τα ελληνικά ελικόπτερα μαζί με τα ιταλικά θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες στα παραπλέοντα πλοία. Κάθε ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει από δύο έως τέσσερα άτομα. Και ο χρόνος κάθε μεταφοράς υπολογίζεται σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο. Διαδικασία χρονοβόρα μεν αλλα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Μέχρι στιγμής οι Ιταλοί έχουν μεταφέρει 14 επιβάτες. Και τώρα θα έχουν και την συνδρομή των τεσσάρων ελικοπτέρων από την Ελλάδα.

Τα ελικόπτερα του ΠΝ Sea Hawk ουσιαστικά μετασταθμεύουν στο σύνολό τους στην Κέρκυρα. Στην βάση ελικοπτέρων στο Κοτρώνι, τουλάχιστον άλλα δύο ελικόπτερα είναι έτοιμα να πετάξουν για το αεροδόμιο της Κέρκυρας απ΄ όπου και θα επιχειρούν. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την επιχείρηση διάσωσης και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστουν όλα τα ελικόπτερα που μπορούν να πετάξουν νύχτα.