S – 300: Τώρα πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι για «πολεμικές βολές» !

Η επιτυχία της ουσιαστικής ενεργοποίησης των S-300 ασφαλώς πιστώνεται στην νυν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν θέλουμε να μιλήσουμε και με ονόματα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς που είχαν εμπλοκή με το θέμα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Η βολή που έγινε στο Πεδίο Βολής Κρήτης έκανε πάρα πολύ θόρυβο. Στην Τουρκία θα το άκουσαν πολύ καλά.

Όμως μετά απ΄ όλα αυτά προέχει να εξασφαλίσουμε ότι η χθεσινή βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών συστημάτων δεν ήταν μια “επιχειρησιακή παρένθεση”. Οι S-300 μετά από τη χθεσινή βολή θα πρέπει να θεωρούνται ενεργό και εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του ελληνικού συστήματος αεράμυνας. Και με βάση τις πραγματικά τεράστιες δυνατότητές τους θα λέγαμε ότι θα πρεπει να αποτελούν απαραίτητο κομμάτι της αεράμυνας της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η οποία είναι δεδομένο ότι θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο από δω και περα.

Ελπίζουμε ότι η αμυντική τεχνική συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ρωσίας πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα, θα δίνει λύση σ΄ όλα αυτά τα θέματα που έχουν να κάνουν με την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων S -300.

Και ελπίζουμε ότι η χθεσινή εκτόξευση στη Κρήτη δεν κατέρριψε μόνο το στόχο αλλά και τις προκαταλήψεις δεκαετιών που κυριαρχούν σε επιτελικά γραφεία του Χολαργού για οτιδήποτε έχει σχέση με τα οπλικά συστήματα της Ρωσίας.

Οι επιλογές τους έγιναν και με ελάχιστες εξαιρέσεις τα όπλα αυτά είναι πολύ καλά και μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συνεπώς ας αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιρρήσεις τους όσοι δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τις προμήθειες όπλων από τη Ρωσία .

Τα αναφέρουμε ολα αυτά γιατί όλα αυτά τα 14 χρόνια αναμονής για τη πρώτη βολή των S-300 ήταν πολύ εύκολη η δικαιολογία πως για όλα “φταίνε οι Ρώσοι” και γι΄ αυτό δεν προχωρούσε η ενεργοποίηση των S – 300 αλλά και δεν υποστηρίζονταν όπως έπρεπε κι άλλα ρωσικά όπλα.

Για τους S-300 βέβαια υπήρχαν κι άλλα …θέματα. 

Διαβάστε ακόμη:

S – 300: Η ΒΟΛΗ σε βίντεο και  φωτογραφίες από τη Κρήτη

Μετά τους S – 300 Αβραμόπουλος, Κωσταράκος πάνε Ισραήλ τη Κυριακή



S-300: Πως μεταφέρθηκαν στη Κρήτη – Επιχείρηση ΔΙΑΣ ο Σμπώκος και ο «κόκκινος» στρατηγός