Τουρκικό γινάτι με την “Γαλάζια Πατρίδα και νέα νταηλίκια από τον Ακάρ

Το τουρκικό γινάτι με την “Γαλάζια Πατρίδα” συνεχίζεται. Για ακόμη μια φορά τα νταηλίκια της Άγκυρας, ενορχήστρωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Από την Αντιόχεια όπου βρέθηκε, για την επέτειο της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” στο Άφριν της Συρίας, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος πριν από τις απειλές έκανε επίδειξη νομιμότητας: «Τα υπάρχοντα προβλήματα στην αποκαλούμενη Γαλάζια Πατρίδα των 462 χιλιάδων τ.χλμ. θα πρέπει να επιλυθούν με μία προσέγγιση που ως βάση θα έχει την ειρήνη, τη γαλήνη, την εμπιστοσύνη, την καλή γειτονία και συνεργασία.”

Και στη συνέχεια απεκδύθηκε τον μανδύα του ειρηνοποιού: “Ωστόσο, θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει καμία παραχώρηση, η προάσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.” δήλωσε, ο Χουλουσί Ακάρ.

Πρόσθεσε δε απειλητικά: Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.