Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 12-10-12

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     «Προσγειώθηκε το αεροσκάφος , τσακίστηκε η πολιτική μας» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H εφημερίδα αναφέρει πως «ανέβηκαν οι τόνοι με τη Ρωσία καθώς στους ελέγχους του αεροσκάφους ανοίχτηκαν οι κούτε που είχαν τη σφραγίδα διπλωματικού δέματος και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αν υπάρχουν όπλα στο αεροσκάφος»

    « Τα σεντούκια τα περάσαμε για όπλα» είναι ο τίτλος της Taraf. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα « στο αεροσκάφος της Συρίας βρέθηκαν κάποιες κούτε οι οποίες έγραφαν ως παραλήπτη το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας. Και τα πήραν κάποιοι για να εξεταστούν.» Η εφημερίδα υπονοεί πως δεν υπήρχαν όπλα στο αεροσκάφος της Συρίας.

    «Το ραντάρ του Κιουρέτζικ κλειδώθηκε στη Δαμασκό» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας του NATO το οποίο έχει εγκατασταθεί στην περιοχή Κιουρέτζικ της Μαλάτιας άλλαξε κατεύθυνση και τώρα εντοπίζει στόχους εντός της Συρίας για ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης από τη Συρία στην Τουρκία.