Τραγωδία στο Αγαθονήσι: Τουρκικές ακταιωροί «χτενίζουν» στην περιοχή

Την ώρα που συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση πιθανών επιζώντων του πολύνεκρου ναυαγίου στο Αγαθονήσι, στα ανατολικά του ακριτικού μας νησιού βρίσκονται τρεις τουρκικές ακταιωροί.

Σύμφωνα με την καταγραφή του στίγματός τους, από την ιστοσελίδα Marine Traffic, οι TCSG IZMIR, DIDIM και FAMAGUSTA «χτενίζουν» την θαλάσσια περιοχή ακόμη και ανοιχτά των βορειανατολικών ακτών του Αγαθονησίου. 

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου η εικόνα που αποτυπώνεται στην περιοχή περιλαμβάνει μόνο δυο σκάφη της τουρκική ακτοφυλακής τα οποία μάλιστα κινούνται στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν έχουν πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια που να υποδηλώνει εμπλοκή στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο μακάβριος απολογισμός. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα δεκαέξι άτομα, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά. Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, καθώς δεν αποκλείεται στο σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος να υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα μέσα σε αυτό.