Ίμια: Επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού Τσίπρα στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΛΣ

Στη σκιά του θερμού επεισοδίου στα Ίμια με τον εμβολισμό του ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» από την τουρκική ακταιωρό «UMUT», επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού, στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, θα πραγματοποιήσει τα επόμενα λεπτά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία αναμένεται να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Σε αυτήν αναμένεται να κάνει αναφορά τόσο στο επεισόδιο της Δευτέρας όσο και στις ακραίες προκλήσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή της χρονιάς με αποκορύφωμα το περιστατικό με την Κανονιοφόρο «Νικηφόρος».

Κατά πληροφορίες αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει αλλαγές στο «δόγμα» του Λιμενικού Σώματος τόσο αναφορικά με την διακριτκότητα του οπλισμού που φέρουν τα μέσα του, όσο και με το είδος και εύρος των επιχειρήσεων που θα αναλάβει στο Αιγαίο.