Τσίπρας: Καταβάλλονται στο σύνολό τους τον επόμενο μήνα τα αναδρομικά – ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής, μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε ότι στα μέσα Δεκέμβρη θα καταβληθούν τα αναδρομικά στο σύνολό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού :

Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν. Σε ότι αφορά τους ενστόλους στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους.

Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμίας. Και επιτρέψτε μου εδώ ένα σχόλιο. Είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επομένως πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης.

Και αυτήν ακριβώς τη βούληση, να άρουμε σταδιακά τις μεγάλες αδικίες που έλαβαν χώρα τον καιρό των μνημονίων,αποδεικνύουμε στην πράξη. Γιατί η οικονομία ανακάμπτει. Γιατί η ανάκαμψη δημιουργεί για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό περιθώρια δημοσιονομικά. Και γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια και έχουμε εμείς τη δυνατότητα και την κυριαρχία να επιλέξουμε πως θα το αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο που εξασφαλίσαμε.

Μέσα από τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Από το κόψιμο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης. Από την πάταξη της φοροασυλίας του πλούτου και τη σύγκρουση με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτή είναι λοιπόν η απόφασή μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Η δικαιοσύνη να επιστρέψει σε αυτόν τον τόπο. Και θα επιστρέψει.

«Ζούμε σε μια περίοδο εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας. Δεν απειλείται από κανένα και δεν απειλεί κανένα.

Οι πιλότοι μας αντιμετωπίζουν με ικανότητα, νηφαλιότητα και επαγγελματισμό εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε πρόκληση, συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση των εντάσεων. Εκ μέρους κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα σας ευχαριστούμε για αυτό».

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Twitter: