Τσίπρας στη ΔΕΘ: ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των δημοσιογράφων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Με τη συνέντευξη Τύπου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της τριήμερης παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. 

«Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πήρε χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία… Θέλω να πω στους πολίτες ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους. Έχουμε μια σημαντική συμφωνία που διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη, την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας που είναι ελληνική…».

Παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων, κατανοούμε ότι βρίσκονται σε προεκλογική διαδικασία. Ορισμένες φορές περνάει τα συμφωνηθέντα πλαίσια. Επισημαίνουμε διαρκώς ότι όσα λέμε πρέπει να βρίσκονται στα όρια της συμφωνίας.

«Εκτιμώ τη θέση & στάση του Π. Καμμένου, αν και διαφωνώ απόλυτα μαζί του. Εντούτοις είναι προφανές ότι η λύση που θέλει ο Π. Καμμένος δεν θα ήταν ποτέ εφικτή, με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς, όσο κι αν όλοι τη θέλαμε. Επειδή τον γνωρίζω και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Π. Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την ανάκαμψη της οικονομίας και την πορεία της χώρας»

Ερωτηθείς εάν η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι εκτιμά τη θέση και τη στάση του Πάνου Καμμένου αν και διαφωνεί απόλυτα μαζί του και του το έχει πει. Προσέθεσε ότι είναι σίγουρος πως κι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλαβαίνει τη σημαντική προοπτική που δίνει για τη χώρα η Συμφωνία και πως όμως είναι δεσμευμένος σε μια στάση αρχής.

Το μεσημέρι της Κυριακής (09.09.2018) ολοκληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, για την 83η ΔΕΘ.