Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Πολύ σημαντικές οι ελληνοτουρκικές σχέσεις για την Ευρώπη

Η Ελλάδα μέσα σε μια δύσκολη Ευρώπη, σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται, έχει καταφέρει με δυσκολίες, αγώνες και θυσίες του λαού να γίνει χώρα που έχει αναβαθμίσει τόσο το κύρος και τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και να εκπλήξει τους εταίρους της σε ό,τι αφορά την απόδοση της οικονομίας, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Διότι, όπως είπε, η Ελλάδα είναι πια ένα θετικό παράδειγμα στην οικονομία, που κατάφερε να βγει από μια δύσκολη και πολυετή κρίση και πλέον από μέρος του προβλήματος έχει γίνει μέρος της λύσης.

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτηα που αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι και εκεί η χώρα μας έχει έναν κομβικό ρόλο, ιδιαίτερα μέσω του λιμανιού του Πειριά, και επομένως η Ελλάδα αποτελεί μια πλατφόρμα συνεννόησης ανάμεσα σε Ευρώπη και Κίνα.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και η Τριμερής του Ισραήλ

Τέλος, και σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν σημαντικό κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης. Τόνισε παράλληλα ότι στις επαφές που είχε στο περιθώριο της Συνόδου, είχε την ευκαιρία να τους μεταφέρει και το κλίμα της συνάντησης στην Ιερουσαλήμ που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας και ενεργειακής συνεργασίας, ιδιαίτερα υπολογίσιμο στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ