«Βασικός ύποπτος του σκανδάλου των υποβρυχίων ο Βενιζέλος» λέει ο Τσίπρας -Απάντηση ΠΑΣΟΚ

Τη σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του  Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος την Κυριακή και ιδιαίτερα το τμήμα της που αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας όσα είχε πει και στην Βουλή για  υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο και όσα ακολούθησαν, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη Βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο και όσα ακολούθησαν, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει και πάλι τον χυδαίο συκοφαντικό λόγο που λειτουργεί διχαστικά με πρώτο στόχο και πάλι το ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ όπου τονίζεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, » μετά από στελέχη της ομάδας Τσοχατζόπουλου τώρα  υιοθετούν και υποστηρίζουν τις αρχικές αμαρτωλές
συμβάσεις, ακόμη και τα περιβόητα αντισταθμιστικά οφέλη που λειτούργησαν ως αγωγοί υπόπτων πληρωμών. Δεν είναι η πρώτη φορά – υπογραμμίζεται  για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – που εμπλέκονται σε γκρίζες καταστάσεις για να επιτεθούν στον μόνιμο στόχο τους, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». 
Άξιο σημειώσεως είναι ακόμη ότι η τελευταία φράση της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως έμμεση αιχμή κατά του κ . Αβραμόπουλου, αφού επισημαίνει ότι :

– Αφενός το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητούν εξηγήσεις τόσο για τα πριν όσο και για τα μετά το νόμο του 2010. Και,  
-Αφετέρου ότι η λύση που δόθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων και του Σκαραμαγκά με τον νόμο του 2010, είναι  <<λύση που βεβαίως απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και πολιτική  αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της, ενόψει ποικίλων εμποδίων, κοινοτικών και επιχειρηματικών, πάντοτε με πλήρεις κοινοβουλευτικές εγγυήσεις διαφάνειας>>. 

Διαβάστε ακόμη:

Ναυάγιο ο Σκαραμαγκάς – Βουλιάζει η μία από τις δύο δεξαμενές 

Ποιες είναι οι στρατιωτικές κόντρες Αβραμόπουλου – Βενιζέλου