Βοήθεια στην αναδιοργάνωση των ΕΔ του Ιράκ από την Ελλάδα

Την υποστήριξη της χώρας μας στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης των ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως με την παροχή τεχνογνωσίας, στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της εκπαίδευσης, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας στην ιρακινή αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Αθήνα, μετά από πρόσκληση του ελληνικού υπουργείου.
Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν, μετά από παραγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη συνάντηση της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά με την ιρακινή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο γενικός γραμματέας του ιρακινού υπουργείου, στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al Frage.
Η Ελλάδα λόγω της εμπειρίας της έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παράσχει σημαντική τεχνογνωσία στο πεδίο της ανάλυσης εξοπλιστικών αναγκών, αλλά και στη διαχείριση και εκμετάλλευση πιστοποιημένων από το ΝΑΤΟ αμυντικών συστημάτων, δήλωσε σχετικά η κα Γεννηματά.
Στην εθιμοτυπική συνάντηση της ιρακινής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση προς τον ιρακινό ομόλογό του Saadoun Al-Dulaimy να επισκεφθεί την Αθήνα.
Στις συναντήσεις συμμετείχε επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.