Χρηματιστήριο: Δεν έχει τελειωμό ο «Κόκκινος Οκτώβρης»

Δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα στο χρηματιστήριο, αφού κάτω από τις 630 μονάδες έπεσε ο γενικός δείκτης, ενώ πιέζονται και τα ελληνικά ομόλογα που παρασύρονται από την ιταλική «καταιγίδα».

Άλλη μία δύσκολη συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο κυρίως, αλλά και επιπροσθέτως για την αγορά ομολόγων. Το καλό ξεκίνημα δεν είχε διάρκεια και έτσι εδώ και αρκετή ώρα ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, ενώ και τα ομόλογα άρχισαν να ενισχύονται.

Και όλα αυτά στον απόηχο του ιταλικού ζητήματος, αλλά και της έλλειψης success stories για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο γενικός δείκτης αυτή την στιγμή υποχωρεί κατά 2,99% στις 622 μονάδες. Οι πιέσεις σήμερα δεν είναι μόνο στις τράπεζες αλλά διαχέονται σε όλο το ταμπλό και κυρίως στις δεικτοβαρείς μετοχές. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,39%, υποχωρώντας κάτω από τις 500 μονάδες και απέχοντας πλέον ελάχιστα από το ιστορικό χαμηλό.

Η μετοχή της Εθνικής χάνει 3,38%, της Alpha Bank 0,34%, της Τράπεζας Πειραιώς 4,84% και της Eurobank 3,32%. Σημαντικές όμως είναι και οι απώλειες για τον ΟΤΕ, χάνει πάνω από 2%, όπως και τα ΕΛΠΕ, ο Motor Oil και η Coca Cola. Μικρότερες είναι οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr