«Καλά τα είπες Αρχηγέ»,λένε από το Μαξίμου για τις δηλώσεις Χρηστίδη! «Πάγος» στους «σκληρούς»

Όσοι ανέμεναν “καρατομήση” του Α/ΓΕΝ, “σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ” και άλλα δραματικά μετά από την συνέντευξη Χρηστίδη , θα απογοητευθούν. Η κυβέρνηση -σε κεντρικό επίπεδο- αντιμετωπίζει τα όσα είπε ο αντιναύαρχος Χρηστίδης με πλήρη κατανόηση και θεωρεί ότι ο Αρχηγός “είπε αυτά που έπρεπε να πει”.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης με τους οποίους επικοινώνησε το Onalert επισημαίνουν ότι “ ο Α/ΓΕΝ εξέφρασε ανησυχίες και προβληματισμούς πραγματικούς που η κυβέρνηση ασφαλώς συμμερίζεται και θεωρεί ότι πρέπει να απασχολούν την ηγεσία των ΕΔ”.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από τον αιφνιδιασμό κι αφού το κείμενο των απαντήσεων του Α/ΓΕΝ μελετήθηκε επικράτησε ψυχραιμία. Οι πρώτες φωνές “πανικού” που ζητούσαν να ληφθούν μέτρα ,γρήγορα σιώπησαν. Και προέρχονταν κυρίως από τους διαδρόμους στο ΥΕΘΑ.

Ασφαλώς ο κόσμος δεν είναι “αγγελικά πλασμένος”, ούτε το πολιτικό προσωπικό της χώρας που 38 χρονια τώρα είχε συνηθίσει σε “αμίλητους” Αρχηγούς, ξαφνικά μεταμορφώθηκε. Ο Α/ΓΕΝ πιθανότατα θα βρει μπροστά του την συνέντευξη που έδωσε, με πιθανότερο χρόνο του “ραντεβού” τις επόμενες κρίσεις την ερχόμενη άνοιξη ,αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο.

Ο χρόνος που μεσολαβεί είναι υπό τις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες τεράστιος και άρα πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει δραματικά. Συνεπώς ας μην προτρέξει κανείς να θεωρήσει τίποτα δεδομένο.

Έτσι κι αλλιώς πάντως ο Α/ΓΕΝ με την απόφασή του να μιλήσει δημόσια απέδειξε ότι είχε πάρει τις αποφάσεις του ακόμη κι αυτές που πιθανόν να τον οδηγούσαν στο τέλος της καριέρας του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Α/ΓΕΝ Κ.Χρηστίδης σπάει τη σιωπή των ΕΔ και μιλά για όλα. Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης


«Τετ α τετ εκτόνωσης» Παναγιωτόπουλου- Χρηστίδη

Από πότε ο Α/ΓΕΝ έγινε…μηχανικός;