Η επιχείρηση εθισμού στη βία της Χρυσής Αυγής με όλους μας υποψήφιους…καρπαζοεισπράκτορες

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η επιχείρηση εθισμού της κοινής γνώμης στην ωμή ψυχολογική και σωματική βία που ασκεί η Χρυσή Αυγή συνεχίζεται, δυστυχώς με θετικά αποτελέσματα για τους “εθνικιστές” της οργάνωσης.

Το ατυχές επεισόδιο με την Λιάνα Κανέλη και την κακόγουστη …φάρσα με τα γάντια του μποξ που επιχείρησε να της κάνει σατιρική εκπομπή, δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αρχίζει να συνηθίζει αυτό που μέχρι πρόσφατα ήταν αδιανόητο: τη χρήση βίας στη καθημερινή μας ζωή, από μια οργάνωση που χωρίς να το καταλάβουμε έγινε …κόμμα.

Δεν χρειαζόταν βέβαια η …φάρσα για να το καταλάβουμε. Τα χαστούκια του Κασιδιάρη στη Κανέλη μας είχαν βάλει στο κλίμα. Πολλοί τα επιβράβευσαν ,έτσι απλά επειδή …τους εκνευρίζει η Κανέλη!!! Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κανείς μα κανείς απ΄ αυτούς τους ήδη εθισμένους στη βία της Χρυσής Αυγής ή τους πρόθυμους να εθιστούν δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ένας άνδρας σηκώνει χέρι σε μια γυναίκα. Πράξη χυδαία και αποτρόπαια για τον εγωϊσμό κάθε Έλληνα άνδρα.

Όλο και συχνότερα σε παρέες, σε συζητήσεις φίλων και γνωστών, γίνεται εμφανές ότι αυτός ο εθισμός στη βία προχωρά. Μπορεί να μην επιδοκιμάζεται ανοιχτά, αλλά οι απόψεις τους στυλ “και οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν”, “και οι πολιτικοί βία ασκούν”, “και οι κοθκουλοφόροι δεν σας ενοχλούν”, είναι ένα “ξέπλυμμα” της βίας που η Χρυσή Αυγή ασκεί πια καθημερινά στην ελληνική κοινωνία.

Τα χαστούκια δεν είναι ο μοναδικός τρόπος εκδήλωσής της. Οι χυδαιότητες που κατά καιρούς εκτοξεύουν από το βήμα της Βουλής είναι κι αυτές βία. Τα περί “εσχατόγερων” που ειπώθηκαν από χρυσαυγίτη βουλευτή για τους κ.Μητσοτάκη και Γλέζο είναι το τελευταίο θλιβερό περιστατικό.

Υπήρξαν πολλές αναλύσεις και δικαιολογίες για την εξέλιξη του φαινομένου Χρυσή Αυγή, το οποίο αν οι δημοσκοπήσεις που γίνονται είναι αξιόπιστες ,τότε βρίσκεται ακόμη σε φάση ανόδου.

Ο θυμός του κόσμου με το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης που οδήγησε τη χώρα κι όλους εμάς στη καταστροφή. Η επιθυμία να “ενοχληθεί” αυτό το σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Η διάθεση να “φάνε ξύλο οι πολιτικοί”. Η άγνοια και η αμάθεια ακόμη και βασικών γεγονότων αυτής της χώρας, όπως τα εγκλήματα των Γερμανών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ανεργία ,η φτώχεια ,η ανέχεια, η έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής ειδικά στους νέους. Όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά έπαιξαν και παίζουν το ρόλο τους στην εξέλιξη αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου φαινομένου.

Όμω όπως σωστά επεσήμανε στην ζωντανή συνέντευξή του στο Onalert ο στρατηγός ε.α Δημήτρης Αλευρομάγειρος “δεν διορθώνεις το κακό με το χειρότερο”.

Δεν χρειάζεται να πούμε το αυτονόητο. Ότι το ν΄ αρχίσουμε να χαστουκίζουμε και να βρίζουμε ο ένας τον άλλον δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Ίσως να επιτείνει το “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα που ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να δημιουργούν στην ελληνική κοινωνία.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις “πλάκες”, τ΄ “αστειάκια” και τις “life-style” δημοσιογραφικές παρουσιάσεις των “εθνικιστών” γιατί το αστείο παρατράβηξε. Όσο για τους “πρόθυμους” να “εθιστούν” στις καρπαζιές θα πρέπει να θυμούνται ότι πολύ εύκολα μπορεί να είναι οι επόμενοι “καρπαζοεισπράκτορες”.