Σαμαράς: «Η Χρυσή Αυγή είναι φούσκα που θα σκάσει»

»Φούσκα»που θα σκάσει λέει για την Χρυσή Αυγή ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς σε δημοσίευμα των New York Times που περιλαμβάνει συνέντευξή του. Το σχετικό απόσπασμα – με αναφορά και στο μεταναστευτικό- είναι το εξής:

»Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία εν μέρει εκμεταλλευόμενη το λαϊκό αίσθημα με τη στάση της στο μεταναστευτικό στις ίδιες εκλογές που οδήγησαν στην είσοδο στη Βουλή, για πρώτη φορά, του νέο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, γνωστού για τις επιθέσεις που πραγματοποιεί κατά των μεταναστών. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση, μετά την Νέα Δημοκρατία και το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συνέντευξη – γράφει η εφημερίδα- ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «κύματα παράνομων μεταναστών» σαρώνουν την Ελλάδα, συνθέτοντας ένα «μείζον πρόβλημα», το οποίο μπορεί να χειροτερεύσει στην περίπτωση που η Συρία καταρρεύσει με αποτέλεσμα περισσότεροι πρόσφυγες να εισέλθουν στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα. «Οι παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα», δήλωσε, προκαλώντας «σοβαρό πρόβλημα στη δημόσια υγεία» και αύξηση της εγκληματικότητας.
Κατά την άποψή του, η Χρυσή Αυγή είναι «μια φούσκα που θα σκάσει», ενώ τα μέλη της δεν είναι «ιδεολογικοί οπαδοί», αλλά έχουν προσχωρήσει σε αυτήν καθοδηγούμενοι από ένα αίσθημα «αντι – συστημικής» απόγνωσης απέναντι στους ολοένα και πιο δυσχερείς οικονομικούς καιρούς.
Όπως υποστήριξε, δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να τεθεί εκτός νόμου η  εξτρεμιστική αυτή ομάδα, η οποία έχει λάβει την ψήφο του ελληνικού λαού μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες. «Θεωρώ ότι η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή, ώστε δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς».