ΥΕΘΑ: Επαφές υψηλού επιπέδου Αποστολάκη με «γίγαντες» διπλωματίας και άμυνας – ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της Διεθνής Διάσκεψης του Μονάχου που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη, με μεγάλες προσωπικότητες αλλά και υψηλόβαθμους εκπροσώπους και πολιτικούς να δίνουν το παρών, η χώρα εκπροσωπείται εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ειδικότερα ο ΥΕΘΑ, μετά τις πολύ κρίσιμες και σοβαρές, ως προς τη χρονική συγκυρία και σημασία τους, συναντήσεις στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του NATO την Τρίτη και την Τετάρτη, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ με τον Χουλουσί Ακάρ, συνέχισε σήμερα υλοποιώντας το αρκετά «βαρύ» πρόγραμμα και ατζέντα του.

Και αυτό διότι ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε υψηλού επιπέδου επαφές του στη Διάσκεψη, με «γίγαντες» αξιωματούχους του τομέα της άμυνας, της διπλωματίας και της ασφάλειας και κατ’επέκταση αυτές οι συνομιλίες αναδεικνύουν τον ηγετικό ρόλο που αναγνωρίζουν οι σύμμαχοι ότι διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο κτλ.

Ειδικότερα, ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Andew Peek, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Στρατηγό Volker Wieker, πρώην Αρχηγό Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον William Kohen, πρώην Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον και τον Zohar Palti, Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής του Ισραήλ.

Επίσης, μετά τις συνομιλίες με την Υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του NATO, Ευάγγελος Αποστολάκης και Radmila Sekerinska ξανασυναντήθηκαν, αυτή τη φορά με τον Πρωθυπουργό Zaev και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Dimitrov να δίνουν το «παρών».

Ωστόσο, αποκορύφωμα των τεράστιων επαφών του ΥΕΘΑ, μπορεί να χαρακτηρισθεί το τετ-α-τετ με το Ναύαρχο Kames Foggo, Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Δείτε αναλυτικά φωτογραφίες:


ΜΕ ANDREW PEEK – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΠΑ.


ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ VOLKER WIEKER – ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


ΜΕ WILLIAM KOHEN- ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ CLINTON).


ΜΕ ZOHAR PALTI – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.


ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ZORAN ZAEV, ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ NIKOLA DIMITROV ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ RADMILA SEKERINSKA.


ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ZORAN ZAEV, ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ NIKOLA DIMITROV ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ RADMILA SEKERINSKA.


ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΟ JAMES FOGGO – ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.