ΥΕΘΑ σε Τσίπρα: Αν δείχνατε τον σημερινό «ζήλο» όταν είσαστε κυβέρνηση, δεν θα είχαμε τόσο χαμένο έδαφος να καλύψουμε

Τον λόγο ζήτησε και πήρε στη Βουλή ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή μια αναφορά του κ. Τσίπρα στη συμφωνία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Καλαμάτας περί «υπερκοστολογημένης προσφοράς» από την Ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems, αφήνοντας αιχμές για «σκάνδαλο».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας μίλησε για «σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση στην αναβάθμιση του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το Ισραήλ», που, όπως είπε, θα στοιχίσει κοντά στα 2 δισ., «ενώ εμείς είχαμε σχεδιάσει να αναπτυχθεί μόνο με δικές μας δυνάμεις με σχεδόν το ένα τέταρτο της τιμής»

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι η μόνη πρόταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε στο γραφείο του όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν από Καναδική εταιρεία, με πολλαπλάσιο κόστος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απέκρουσε τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα ότι υπήρχε και ελληνική πρόταση για το Κέντρο της Καλαμάτας, παροτρύνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμβουλεύεται όποιον του μεταφέρει τέτοιες ανακρίβειες.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέληξε λέγοντας πως κατά τη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία αναλώθηκε πολύς χρόνος για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Αν δείχνατε τον ίδιο ζήλο για τα εξοπλιστικά όταν είσαστε στην κυβέρνηση, δεν θα είχαμε σήμερα τόσο μεγάλο έδαφος να καλύψουμε», είπε χαρακτηριστικά.