ΥΕΘΑ: Συζήτησε θέματα ασφαλείας του NATO με τον SACEUR Στρατηγό Καβόλι [pics, vid]

O ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, συνάντηση με τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.

ΥΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, συνάντηση με τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR – Supreme Allied Commander Europe) Στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι (Christopher Cavoli) στο πλαίσιο επισκέψεώς του στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία και την συνεισφορά της χώρας μας στο έργο που καλείται να επιτελέσει ο SACEUR. Επιπλέον συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίστηκε η σημασία αποφυγής ενεργειών που θίγουν τη συνοχή της Συμμαχίας και δεν προάγουν το πνεύμα συλλογικής ασφάλειας. Ο Στρατηγός Καβόλι ανέδειξε την σημαντική συνεισφορά και τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδος ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες και σχετικό βίντεο:

ΥΕΘΑ ΥΕΘΑ ΥΕΘΑ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις της για το Ορμούζ και παράλληλα απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών

«Αν γειτονικές χώρες συνεργαστούν με τις ΗΠΑ διακόπτοντας τις ιρανικές πτήσεις, η Τεχεράνη θα διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμιά τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», απειλεί το Ιράν