OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Τι είπε για την προστασία των ευάλωτων ομάδων στις Ένοπλες Δυνάμεις

07/02/2023 - 10:00
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γεώργιος Λογιάδης, με θέμα: «Η ΠΟΜΕΝΣ στο ΣτΕ για την προστασία των ευάλωτων ομάδων», τόνισε αρχικά ότι για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και για τα Γενικά Επιτελεία, όλες οι δραστηριότητες που αφορούν στο προσωπικό, πέραν της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, προσεγγίζονται υπό το πρίσμα της ανθρωποκεντρικής διάστασης, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για στελέχη που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αναφορικά με το υφιστάμενο πλαίσιο μεταθέσεων και μοριοδοτήσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ρυθμίζεται σύμφωνα με το ν.3883/2010 (Α΄167) και εξειδικεύεται με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) Φ.411/12/362832/Σ.8977/26-11-2021 (Β΄5700), κατά τρόπο που εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα των μεταθέσεων».

«Ο σχεδιασμός των μεταθέσεων και αντίστοιχων υπηρεσιακών μεταβολών των στελεχών, διέπεται κατά προτεραιότητα από υπηρεσιακά, κοινωνικά και αντικειμενικά κριτήρια, με πρώτιστο στόχο την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την προάσπιση του αξιόμαχου, με ταυτόχρονο σεβασμό των προσωπικών αναγκών των στελεχών, δεδομένου του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων» διευκρίνισε.

Αναφορικά με τα στελέχη που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία, κ.λπ.), «το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του άρθρου 5 του ως άνω νόμου, καθώς και λοιπών διοικητικών και ευεργετικών μέτρων, όπως το μειωμένο ωράριο, η εξαίρεση από εκτέλεση υπηρεσιών – ασκήσεων, η μειωμένη υπηρεσιακή κινητικότητα, η κατ’ εξαίρεση στέγαση σε στρατιωτικά οικήματα, ο κατ’ εξαίρεση παραθερισμός σε ΚΑΑΥ, η προτεραιότητα χρήσης βρεφονηπιακών σταθμών, κ.ά., κρίνεται επαρκές και με μέριμνα του υπουργείου και των Γενικών Επιτελείων βελτιώνεται διαρκώς» συμπλήρωσε.

«Στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία για την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης, στην οποία θα ρυθμίζονται τα μέτρα μέριμνας για το προσωπικό, που ανήκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα προβλήματα» ξεκαθάρισε ο ΥΕΘΑ. Για τα συμβούλια μεταθέσεων, επισήμανε ότι «λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις σχετικές αναφορές στελεχών που αντιμετωπίζουν οξέα προβλήματα και, συνεκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, μεριμνούν με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Τέλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «με το άρθρο 50 του ν.4609/2019 (Α΄67), η διάταξη της παρ.17 του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79), όπως τροποποιήθηκε, στην οποία προβλεπόταν η συμμετοχή εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ως παρατηρητή στα συμβούλια μεταθέσεων, καταργήθηκε».

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΜΕΝΣΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝΣΤΕΛΕΧΗΥΕΘΑ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert