ΥΕΘΑ: «Το αμυντικό υλικό που χορηγείται στην Ουκρανία προέρχεται από τα αποθέματά μας»

«Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ.Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ως απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία», τόνισε επίσης ο ΥΕΘΑ, με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιώτοπουλος, «δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο».

Η Ελλάδα είναι μια από τις 20 χώρες που προτίθενται να στείλουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μας αναμένεται να στείλει εκ νέου στρατιωτικό υλικό στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που περιλαμβάνει τόσο συστήματα πυροβολικού όσο και πυρομαχικά για την χρήση και λειτουργία τους.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από περίπου 40 χώρες κατά την οποία συζητήθηκε η παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η τηλεδιάσκεψη αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες στην αεροπορική βάση «Ramstein» στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ