ΥΕΘΑ: Yπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου αριστείας για την κλιματική αλλαγή και ασφάλεια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ.Νίκος Δένδιας υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου αριστείας για την κλιματική αλλαγή και ασφάλεια, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής του NATO, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το μνημόνιο υπέγραψαν, επίσης, η Τουρκία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ρουμανία και η Βρετανία.

«Ο ρόλος του Κέντρου Αριστείας είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς θα συμβάλλει στην κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα, όπως και στην επαύξηση της ανθεκτικότητας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Συμμαχίας, ιδιαίτερα κατά την εκτέλεση στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων», δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνόδο κορυφής συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας της Ολλανδίας Κάισα ‘Ολονγκρεν συναντήθηκε, σήμερα, στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δενδιας.

«Συναντήθηκα σήμερα με την υπουργό ‘Αμυνας της Ολλανδίας Κάισα ‘Ολονγκρεν, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, τον υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας Άρβιντας Ανουσάουσκας και τον Σλοβάκο ομόλογό του κ.Μάρτιν Σκλενάρ.