ΥΠΕΘΑ: «Έδωσε τα χέρια»με το Δήμο Χανίων για το στρατόπεδο «Μαρκοπούλου»

Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Δήμος Χανίων θα προχωρούσαν σε μια πολύ σημαντική συμφωνία για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου» στην τοπική κοινότητα.

Μετά από την συνεδρίαση στην οποία παρέστησαν τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης όσο πολιτικοί φορείς του Δήμου, οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» για να κλείσει και με την «βούλα» η εν λόγω συμφωνία.

Ειδικότερα, τόσο ο Δήμαρχος Χανίων όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασαν θετικά την επίτευξη συμφωνίας, αναφερόμενοι στις προοπτικές που προκύπτουν αλλά και στην ευελιξία και την ταχύτητα του Υπουργείου Άμυνας να δρομολογήσει την εν προκειμένω διαδικασία και να καταστήσει πραγματικότητα την ολοκληρωση της.

Από την μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας μίλησε για «ιστορική μέρα για τα Χανιά», ενώ ακόμα τόνισε ότι τους επόμενους δεκαπέντε μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης, δήλωσε ότι «καταφέραμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μετά τη μετεγκατάσταση θα ενταχθεί ο χώρος στο σχέδιο πόλης. Οτιδήποτε δεν χρειάζεται για επιχειρησιακούς σκοπούς είμαστε ανοιχτοί να αξιοποιηθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική σύμβαση αναφέρει μεταξύ άλλων πως « ήδη εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 19384/14-2-2019 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης συνολικό ποσό 1.430.000,00 ευρώ για την μετεγκατάσταση του «Στρατοπέδου Μαρκοπούλου» στο Στρατόπεδο Ραπτοπούλου».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από: haniotika-nea