ΥΠΕΘΑ: «Πέφτουν» οι υπογραφές με τον Δήμο Χανίων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Μπορεί στην περίπτωση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και την μετακίνησή τους από τον Βόλο στο Ναύσταθμο να «αναβλήθηκε» λόγω του «βέτο» τοπικών φορέων της περιοχής, ωστόσο το ακριβώς αντίθετο συνέβη στην συνεργασία του ΥΠΕΘΑ με την κοινότητα των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα «πέφτουν» οι υπογραφές ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αποστολάκη και του Δημάρχου Χανίων, για το κρίσιμο ζήτημα του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου», ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τοπική κοινότητα.

Ειδικότερα, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης καθώς θα υπογραφεί το πλαίσιο συμφωνίας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου στο δήμο Χανίων.

Η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί μεταξύ του δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Κατά την υπογραφή του πλαισίου συμφωνίας, παρόντες θα είναι οι Βουλευτές Χανίων κ. Βάλια Βαγιωνάκη και κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας:

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τα Χανιά! Είναι μια γιορτή της πόλης και του Δήμου μας. Υλοποιείται ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της κοινωνίας μας, για την κάλυψη των αναγκών σε ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, άθλησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής κλπ. Φέραμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα για την πόλη και τους δημότες».

Πηγή: Cretapost