ΥΠΕΘΑ: Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνάντησε ο Αποστολάκης με μήνυμα για την Τουρκία – ΦΩΤΟ

Συνεχίζεται ο κύκλος επαφών του Υπουργού ΕΘνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη στις ΗΠΑ. Σήμερα ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ  Jean-Pierre Lacroix καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Αποστολάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο τοποθετήθηκε και για την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΘΑ βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να παραστεί σε Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ με θέμα τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις. 

Οι δήλωσεις του Υπουργού σύμφωνα με τις πληροφορίες:

«Ένα μεγάλο πρόβλημα, μονίμως, είναι η Τουρκία, η οποία έχει τη δική της ατζέντα, κινείται με τον δικό της τρόπο, δεν συνεργάζεται καλά ούτε με τους γείτονες ούτε με τους ιστορικά συμμάχους της. Είναι βέβαια μέσα στο ΝΑΤΟ. Εμείς έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους. Όπως ξέρετε, δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα. Εμείς, σε καθημερινή βάση, ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις παραβιάσεις, δεν αφήνουμε καμία τέτοιου τύπου παραβίαση αναπάντητη. Ωστόσο, επειδή αυτό δημιουργεί μία ένταση και μία ανησυχία γενικότερα, προσπαθούμε, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι έχουμε κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά, δηλαδή ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Ερντογάν, εγώ με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, με τον οποίο ήμασταν από παλιά γνωστοί, γιατί και εκείνος ήταν Α/ΓΕΕΘΑ πριν αναλάβει Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, να σταματήσει αυτή η αίσθηση ανασφάλειας και συνεχούς έντασης».

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, συναντήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, Jean-Pierre Lacroix.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος τα οποία σχετίζονται με τη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις του Οργανισμού.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις συναντήσεις του Υπουργού