Τα «τάγματα εφόδου» ,κάνουν ζημιά στην Ελλάδα. Τι αντιμετώπισε στην Αίγυπτο ο ΥΠΕΞ!

Τα “τάγματα εφόδου” και η ανεξέλεγκτη δράση τους, “πληγώνουν” την εξωτερική πολιτική της χώρας σε μια πολύ “ευαίσθητη” περίοδο, όπου η κατάσταση στην “γειτονιά” μας είναι εξαιρετικά ρευστή, και οι συμμαχίες κρέμονται σε μια κλωστή. Οι ανοησίες θερμοκέφαλων ακροδεξιών ενδεδυμένων με μανδύα εθνικιστή βλάπτουν σοβαρά τη χώρα και αυτό φάνηκε στο ταξίδι του ΥΠΕΞ στην Αίγυπτο.

Στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα του βασανισμού Αιγύπτιου στη Σαλαμίνα, λέγοντας ότι “ένα επεισόδιο που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, μας στεναχώρησε και είχα την ευκαιρία σήμερα να το διευκρινίσουμε με τον κ. Υπουργό, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπουμε και δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα, διότι δεν εξηγούνται σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία”.

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Mohamed K. Amr δήλωσε: “υπήρξαν κάποια περιστατικά στην Ελλάδα. Μιλήσαμε για το θέμα της ασφάλειας και για αυτά τα περιστατικά., τα οποία είναι μεμονωμένα και δεν εκφράζουν ούτε την ελληνική κυβέρνηση, ούτε το λαό της Ελλάδας.
Παρακολουθούμε πάντα τα θέματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας. Το θύμα του πρόσφατου περιστατικού είναι υπό την αιγίδα και την επίβλεψη της ελληνικής κυβέρνησης. Η κοινή γνώμη και όλη η Αίγυπτος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτά τα θέματα”.

Είναι σαφές ότι η ζημιά που γίνεται από τέτοια περιστατικά είναι τεράστια.

Ειδικά με την Αίγυπτο την οποία έχει από κοντά η Τουρκία για τον καθορισμό ΑΟΖ , “σβήνοντας” το Καστελόριζο από το χάρτη! Μετά από την άνοδο των ισλαμιστών στην εξουσία η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για την προσέγγιση με την Αίγυπτο. Αυτό επιχείρησε και ο Αβραμόπουλος, στην επαφή που είχε. Τα “τάγματα εφόδου” όμως είχαν φροντίσει να επιβαρύνουν την ατζέντα των συνομιλιών του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

22 μήνες Αραβική άνοιξη, αλλά τίποτα δεν έχει ανθίσει


Ελλάδα-Ισραήλ: Από την συγκεκαλυμμένη εχθρότητα προς τη στρατηγική συμμαχία

Η Τουρκία «δένει» την Αίγυπτο με δάνειο. Ανησυχία στην Αθήνα για το καθορισμό ΑΟΖ