Στενό μαρκάρισμα από τη Φ/Γ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» στο Barbaros μια ανάσα από τα οικόπεδα 4 και 5

 Το τουρκικό πλοίο Barbaros κατευθύνεται προς τα οικόπεδα 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ, ύπο την συνεχή παρακολούθηση της Φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς». Το ερευνητικό σκάφος έχει χαράξει σαφή πορεία πρόκλησης, με την Άγκυρα να φαίνεται έτοιμη να τραβήξει το σχοινί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή πλέει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» του Πολεμικού μας Ναυτικού, η οποία θα παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού. Η παρουσία της μόνο αιφνιδιαστική δεν είναι, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, βρισκόταν σε ετοιμότητα προκειμένου να κινηθεί προς την περιοχή των οικοπέδων 4 και 5.

Το Barbaros τις τελευταίες ώρες κινείται με πορεία νότια και δυτικά. Έχει πορεία που δείχνει ότι έχει στόχο να φτάσει στα οικόπεδα 4 και 5 της Κύπρου, στα όρια δηλαδή της ΑΟΖ και μια ανάσα από την περιοχή που ετοιμάζονται για έρευνες οι Αμερικανοί της Exxon.


Η πορεία του πλοίου δείχνει ότι έχει σαφείς εντολές. Στον χάρτη του Marinetraffic φαίνεται ξεκάθαρα ο τελικός του προορισμός. Η περιοχή που θα επιχειρήσει η Άγκυρα να κάνει έρευνες εκτός του ότι αποτελεί πρόκληση καθώς είναι μέσα στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ ταυτόχρονα αποταλεί και την περιοχή όπου εφάπτονται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.