ΥΦΕΘΑ: Τι απάντησε σε ερώτηση για τα προβλήματα στελέχωσης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ) με θέμα προβλήματα στελέχωσης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης». Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είπε αρχικά ότι κατά το σχεδιασμό των τακτικών μεταθέσεων στρατιωτικού προσωπικού έτους 2022, από το Γ.Ε.Ν. ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, σε ιατρικές ειδικότητες, και δρομολογούνται ενέργειες περαιτέρω ενίσχυσής του, σύμφωνα με τους εν ισχύ Πίνακες Οργάνωσης και Υλικού (Π.Ο.Υ.), σε συνάρτηση με τις συνολικές ανάγκες των υγειονομικών δομών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πέραν των παραπάνω, στο γενικότερο πλαίσιο ενίσχυσης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, με την υπ’αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./17/3238/11.03.21 Απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, έχει ήδη εγκριθεί η κίνηση της διαδικασίας για πρόσληψη δεκαεννέα (19) μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών, κυρίως υγειονομικών ειδικοτήτων, για τα Ναυτικά Νοσοκομεία και επίκειται η έκδοση σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ. Από τις θέσεις αυτές, οι πέντε (5) αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε προσωπικό για το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, κατά τα έτη 2020-21 προσλήφθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνολικά τριακόσια εβδομήντα επτά (377) άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό, τα οποία καλύπτουν τις τρέχουσες επιτακτικές ανάγκες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, συγκεκριμένα δε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης προσλήφθηκαν είκοσι (20) άτομα.