ΥΦΕΘΑ: Τι είπε για τα «προβλήματα στη ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη στελεχών στην Π.Ε Φθιώτιδας»

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα: «Προβλήματα στη ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά τόνισε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) είναι πλήρως στελεχωμένο με υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με το οργανόγραμμά του και συγκεκριμένα από έναν ειδικό ιατρό (πλαστικός χειρούργος), μία Αξιωματικό νοσηλεύτρια και τρεις βοηθούς νοσηλευτικού προσωπικού.

«Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 432/1983 (ΦΕΚ Α΄162), όπως ισχύει σήμερα, δεν προβλέπεται η καταβολή επιδόματος για την αγορά γυαλιών οράσεως των μελών οικογενείας στρατιωτικών» διευκρίνισε ακόμα ο ΥΦΕΘΑ και συνέχισε λέγοντας:

«Ωστόσο, στο πλαίσιο αναθεώρησης του ισχύοντος νομικού πλαισίου, ολοκληρώθηκε η επιτελική επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται ρύθμιση για επέκταση του δικαιώματος στα μέλη οικογενειών των στρατιωτικών, και βρίσκεται σε τελική διαδικασία έκδοσης. Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο».