Υπέρ Γεννηματά οι λιμενικοί για το ΒΟΕΑ

Mε παρέμβασή της στον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ), η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), ζητάει να στηριχθεί η εισήγηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Άμυνας, κ. Φώφης Γεννηματά, να χορηγείται το Βοήθημα Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) στα τέκνα των στρατιωτικών, με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τέλεση γάμου

Στην οδηγία Γεννηματά, που αποκάλυψε προ 8ημέρου το OnAlert, αντέδρασε ο υφυπουργός Άμυνας κ Θ.Δαβάκης, ισχυριζόμενος – όπως γράψαμε χθες  πάλι από αυτή εδώ την θέση – ότι είναι δική του αρμοδιότητα.

Στην επιστολή της ΠΕΑΛΣ, που βρήκαμε στο  pireas2day    , αναφέρεται:

«Πληροφορηθήκαμε, ότι με οδηγία της, η Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας  κ. Φώφη Γεννηματά αιτήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ,  χωρίς να θιγούν οι όποιες ευεργετικές διατάξεις υφίστανται ήδη για το προσωπικό, να εξετάσουν τη δυνατότητα χορήγησης του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) στα τέκνα των στρατιωτικών, με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τέλεση γάμου όπως προβλέπει η υπάρχουσα διαδικασία.

Ως γνωστόν το βοήθημα αυτό δικαιούνται τα τέκνα (αγόρια – κορίτσια) των ενεργών μετόχων και μερισματούχων που γεννήθηκαν μετά την 18-2-83 όταν έρθουν σε πρώτο γάμο ή ανεξαρτητοποιηθούν επαγγελματικά. Ειδικότερα, το πλήρες Β.Ο.Ε.Α. (60 μερίσματα) καταβάλλεται με την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας, αλλά δύναται να ληφθεί και μειωμένο, ανάλογα  με τα έτη των εισφορών που κατέβαλε το στέλεχος.

Κύριε Πρόεδρε, 
«Είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε ή σκεπτόμαστε ή αισθανόμαστε»

Τη στιγμή που οι οικονομικές συνθήκες της Χώρας μεταβάλλονται κάθε μέρα προς το χειρότερο, αποτελεί χρέος της πολιτείας να αναλαμβάνει ενέργειες προς το καλύτερο για την ανακούφιση των ένστολων, οι οποίοι  συνεχίζουν να  βιώνουν επαχθείς περικοπές στους μισθούς που φθάνουν το 45%, εξωθώντας τους στην εξαθλίωση.

Δεδομένου λοιπόν ότι το ΜΤΝ ως Οργανισμός έχει ως αποστολή να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τους μετόχους, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, δια παροχών – διευκολύνσεων, στις οποίες ανήκει και το ΒΟΕΑ, σας καλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία αυτή και να αναλάβετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να κατοχυρωθεί η ταχύτερη δικαιωματική χορήγησή του, επ’ ωφελεία των στελεχών και των οικογενειών τους».

Διαβάστε ακόμη:

Βοήθημα στα παιδιά στρατιωτικών στα 18 «χωρίς προϋποθέσεις» – Οδηγία Γεννηματά

Γιατί η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων είναι λάθος – Ανάλυση αξιωματικού

«Μπλόκο» στρατιωτικών λιμενικών στην ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων – Επιστολή στο Δαβάκη