ΥΠΕΘΑ: Αλλαγές στις μεταθέσεις εξωτερικού με εντολή Δένδια – Θα απαιτείται άριστη και πολύ καλή γνώση ξένων γλωσσών

Το ΥΠΕΘΑ αναβαθμίζει το επίπεδο γλωσσομάθειας ως κριτήριο των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

Onalert Newsroom
ΥΠΕΘΑ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια για μεταθέσεις στελεχών στις θέσεις εξωτερικού και έτσι το ΥΠΕΘΑ θεσμοθετεί μέτρα που σχετίζονται με το επίπεδο γνώσεων ξένων γλωσσών.

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια και με σκοπό τη βέλτιστη εκπροσώπηση της χώρας μας, το ΥΠΕΘΑ αναβαθμίζει το επίπεδο γλωσσομάθειας ως κριτήριο των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, θα απαιτείται η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας για το σύνολο των στελεχών που μετατίθενται σε θέσεις εξωτερικού και επιπρόσθετα, η πολύ καλή γνώση της τοπικής γλώσσας για όσους τοποθετούνται στις πρεσβείες της Ελλάδας σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - ΓΕΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Πρωτοβουλία για την ασφάλεια των δημοσιογράφων σε εμπόλεμες ζώνες

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά 25 δημοσιογράφους δημόσιων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι θα λάβουν τετραήμερη εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις των ΕΔ