ΥΠΕΘΑ: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος οικογενειακής/επαγγελματικής αυτοτέλειας για τα παιδιά των μετόχων του ΜΤΣ

Με απόφαση του ΥΠΕΘΑ και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας, για τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που υποβάλλουν αίτηση χορήγησης του βοηθήματος από 01-01-2023 και έπειτα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΘΑ, «το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο με το γινόμενο των 60 άρτιων (1000/1000) μηνιαίων μερισμάτων του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του Ταμείου δικαιούται μέρισμα ο μέτοχος ή μερισματούχος επί τόσα 25/25 όσα τα χρόνια ασφάλισης του παιδιού κατά το χρόνο της καταβολής του δικαιούμενου ποσού. Ως δικαιούμενο μέρισμα για τους σκοπούς του πρώτου εδαφίου θεωρείται αυτό που προβλέπεται από το άρθρο 1 του ν. 1106/80 (Α΄ 301). Ειδικά για τα τέκνα που υποβάλλουν αίτηση χορήγησης του βοηθήματος από 01-01-2023 και έπειτα, οι μήνες που θα διανύονται εφεξής εντός του χρονικού διαστήματος καταβολής του μερίσματος, λογίζονται, στο ήμισυ, στρογγυλοποιημένοι στην επόμενη ακέραια μονάδα», «εκτός εάν», σύμφωνα με την τροποποίηση της εν λόγω απόφασης, «με δήλωση του μερισματούχου συνεχίζεται η καταβολή των εισφορών του ως εν ενεργεία μέσω του μερίσματος ή ατομικών πληρωμών του ίδιου του μερισματούχου».

Η τροποποίηση αναρτήθηκε σήμεραα στη Διαύγεια.