Υπό …πολιορκία «βυσμάτων» το ΥΠΕΘΑ λόγω εκλογών -500 «κοινωνικά αιτήματα» σε μια μέρα!

Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο τα γραφεία μεταθέσεων κληρωτών και στελεχών δουλεύουν υπερωρίες! Η “μετάθεση-βύσμα” είναι το τελευταίο ,ανέξοδο “κοινωνικό αίτημα” που μπορούν να “πουλήσουν” οι υποψήφιοι βουλευτές . Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχε μεγάλη …πέραση.

Μόνο χθες μαθαίνουμε, έφθασαν στο ΓΕΣ 500 “αιτήματα” που αφορούσαν και μόνιμα στελέχη και στρατεύσιμους! Κάθε κυβερνητικός βουλευτής αλλά ακόμη και βουλευτές και πολιτευτές από άλλα κόμματα που έχουν βρει “άκρη” πολιορκούν το ΥΠΕΘΑ ! Το οποίο έχει υπουργό ο οποίος εκτίθεται στην Β΄ Αθηνών και όσο να ΄ναι θα έχει κι αυτός τις δικές του υποχρεώσεις.

Δύσκολο να αντισταθούν οι πολιτευτές και οι βουλευτές στον …πειρασμό της υπόσχεσης για “βυσματική μετάθεση”. Και είναι αδύνατον να μην έχει ο καθένας τους δεκάδες “κοινωνικά αιτήματα” . Ακόμη και πριν από την οικονομική κρίση οι ευνοϊκές μεταθέσεις ήταν από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των ψηφοφόρων. Πόσο μάλλον τώρα που το οικονομικό κόστος της θητείας ενός νέου γίνεται δυσβάσταχτο βάρος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεν γνωρίζουμε αν το ΓΕΣ θα κατορθώσει να αντισταθεί στην “πολιορκία” που δέχεται. Να επισημάνουμε πάντως στους ενδιαφερόμενους βουλευτές και πολιτευτές ότι ο κανόνας του ρουσφετιού λέει ότι ακόμη κι ένας να μείνει δυσαρεστημένος, ζημιά θα πάθουν. Θα ήταν καλύτερα λοιπόν να μην τάζουν λαγούς,πετραχείλια και βύσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Κι όμως έγινε! Υιός γνωστού πολιτικού πήρε μετάθεση στην Μεγίστη! Ποιος είνα


ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ: Έτσι λειτουργεί το σύστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ποιος είναι ο μηχανισμός