Υποχρεωτικός εμβολιασμός στις ΕΔ; Τι ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Διευρύνεται διαρκώς η συζήτηση για ολόκληρους κλάδους στους οποίους – μετά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές – ενδέχεται να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία.

Στο τραπέζι έχει τεθεί και το θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως σας ενημέρωνε χθες το OnAlert, χωρίς ωστόσο – τουλάχιστον προς το παρόν – να έχει ληφθεί απόφαση.

Σήμερα επί του θέματος ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς – για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας – δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

«Αποκρυπτογραφώντας» τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας, μπορεί κάποιος να υποθέσει ευλόγως ότι εφόσον αποφασιστεί να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αυτός δεν θα είναι «οριζόντιος», αλλά πιθανότατα θα αφορά τα πόστα ή τις ειδικότητες – τις «επάλξεις» όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης – όπου δεν είναι δυνατή η «αναπλήρωση» προσωπικού. Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι η πανδημία δείξει κάποια σημάδια ανάσχεσης.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.

«Να επισημάνω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr