«Ύστατο χαίρε» στον ήρωα Επαμεινώνδα Κωστέα – Η ηγεσία των ΕΔ στην κηδεία του πιλότου [pics, vid]

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του ήρωα Αντιπτεράρχου Επαμεινώνδα Κωστέα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας στη Μεσσηνία. Το φέρετρο του 40χρονου σκεπασμένο με ελληνική σημαία. Οι στενοί συγγενείς του συντετριμμένοι.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου και η σύζυγός του, που έμελλε να δει και να καταγράψει σε βίντεο τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Πλήθος απλού κόσμου έσπευσε στην εκκλησία για να τιμήσει τον επισμηναγό που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Λόγια παρηγοριάς είναι αδύνατον να ειπωθούν αυτές τις στιγμές, στους δικούς του ανθρώπους. Στην κηδεία έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μάρτυρες της τραγωδίας η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του επισμηναγού, που παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση κοντά στον διάδρομο προσγείωσης. Όλοι μαζί είχαν προγραμματίσει να φύγουν αμέσως μετά από το αεροδρόμιο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μόνο που δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια.