100.000 Κούρδοι της Συρίας στην Τουρκία – ΦΩΤΟ

Εκατό χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας έφθασαν στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, διωγμένοι από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βορειο-ανατολική Συρία, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον αριθμό των 100.000 και τον επιβεβαίωσε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Μελίσα Φλέμινγκ.

Το Σάββατο, η Ύπατη Αρμοστεία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων προσφύγων στην Τουρκία, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία.
Η Τουρκία άνοιξε την Παρασκευή τα σύνορά της στους σύρους πρόσφυγες που διαφεύγουν από την περιοχή του Άιν αλ-Αράμπ, το οποίο είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στην Αγκυρα, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σήμερα το πρωί ο ακριβής αριθμός των κούρδων προσφύγων ήταν 104.000. «Τα σύνορα είναι ανοιχτά, αλλά μόνο σε ένα συνοριακό πέρασμα, στο Μουρσίτπιναρ, στην επαρχία Σανλιούρφα, για την καλύτερη οργάνωση της διέλευσης, καθώς συνεχίζεται η έξοδος».
«Για την πραγματοποίηση ελέγχων ταυτοτήτων και την παροχή πρώτων βοηθειών, τον εμβολιασμό των ανθρώπων, αν είναι αναγκαίο, μόνο ένα συνοριακό πέρασμα είναι ανοικτό για τους σύρους πρόσφυγες«, εξήγησε ο τούρκος αξιωματούχος.

Οι πολεμικές συγκρούσεις δεν είχαν φθάσει μέχρι σήμερα στο Άιν αλ-Αράμπ, τρίτη σε μέγεθος κουρδική πόλη της Συρίας, όπου είχαν βρει καταφύγιο 200.000 σύροι πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατοντάδες Κούρδοι της Συρίας στα σύνορα της Τουρκίας – ΦΩΤΟ

Το PKK καλεί του νέους Κούρδους της Τουρκίας στα όπλα!

Στρατιωτική βοήθεια «σε όλα τα επίπεδα» ζητούν οι κούρδοι μαχητές στη Συρία