100 αμάχους σκότωσαν οι Ταλιμπάν,υποστηρίζει το ΝΑΤΟ

Η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) κατηγόρησε σήμερα τους ταλιμπάν ότι σκότωσαν περισσότερους από 100 αφγανούς πολίτες και τραυμάτισαν τουλάχιστον 200 τον Οκτώβριο.

    «Οι αντάρτες συνεχίζουν να δείχνουν την υποκρισία τους, όταν γίνεται σύγκριση ανάμεσα στα λόγια τους για προστασία των πολιτών και στις πράξεις τους σε όλο το Αφγανιστάν», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αντιναύαρχος Βικ Μπεκ.

    «Το μήνυμά τους δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα στην όποία κάθε ημέρα σκοτώνουν, τραυματίζουν και εκφοβίζουν σκόπιμα αμάχους», πρόσθεσε. 

    Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι βόμβες των ανταρτών δεν έχουν στόχο τις αφγανικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ, αλλά τους πολίτες που εργάζονται γι’αυτούς, καθώς και γυναίκες και παιδιά. 

    Οι ταλιμπάν εμποδίζουν επίσης τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες και τους επιβάλλουν «εξτρεμιστική ιδεολογία». 

    Οι αντάρτες κατηγορούν από την πλευρά τους το ΝΑΤΟ ότι προκαλεί κάθε χρόνο το θάνατο χιλιάδων αμάχων με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, κάτι που αρνείται η Ατλαντική Συμμαχία.