12 φορές ισόβια για τη πειρατεία στη Σομαλία! Δείτε το βίντεο

Σε 12 φορές ισόβια  καταδίκασε  δικαστήριο των ΗΠΑ τον υπήκοο της Σομαλίας Μοχαμάντ Σιμπίν, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους οργανωτές της πειρατικής δραστηριότητας ανοιχτα στο Κέρας  της  Αφρικής.

Ο αρχι-πειρατής συνελλήφθη τον Απρίλιο του 2011 κατά την διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης του κότερου »Quest» με τέσσερις πολίτες των ΗΠΑ επάνω του. Όταν οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις κατέλαβαν το κότερο, και οι τέσσερις όμηροι ήταν νεκροί.

Εκτός από την κάθειρξη ο Σιμπίν θα πρέπει να πληρώσει για αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων και στη κυβέρνηση των ΗΠΑ 5,4 εκατ. δολάρια.

Στην επιχείρηση  δύο πειρατές σκοτώθηκαν και 13 άλλοι συνελλήφθηκανμετά από μια σύντομη μάχη όταν  οι αμερικανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του σκάφους.Πέραν των 15 νεκρών ή συλληφθέντων πειρατών, οι αμερικανικές δυνάμεις βρήκαν στο πλοίο τα λείψανα και δύο πειρατών .
 Οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν σε «στενή παρακολούθηση» της Quest για περίπου τρεις ημέρες με τέσσερα πολεμικά πλοία του Ναυτικού με καθήκον να ανακτήσουν  το σκάφος: Ηταν το αεροπλανοφόρο USS Enterprise, το καταδρομικό USS Leyte Gulf, και τα  αντιτορπιλικά USS Sterett και USS Bulkeley.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 



Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy