1400 νέες απολύσεις απο την ΒΑΕ systems στη Μεγάλη Βρετανία

Στην Αγγλία ο κολοσσός στους αμυντικούς εξοπλισμούς, η εταιρία BAE systems, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 1400 ανθρώπους από το προσωπικό της σε διάφορα εργοστάσια της στη χώρα.
Οι 1400 θέσεις εργασίας που θα χαθούν, είναι άμεση απόρροια των εξαγγελιών της βρετανικής κυβέρνησης για λιτότητα και του πολύ σφιχτού προϋπολογισμού της χώρας που κυριολεκτικά συρρίκνωσε τα κονδύλια για την άμυνα.
 
Η BAE systems με μια λιτή ανακοίνωση χθες υπογραμμίζει ότι: “Μετά από λεπτομερή εξέταση των επιπτώσεων της στρατηγικής της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας η BAE Systems έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις σχετικά με πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας σε χώρους σε όλη τη Βρετανία”

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι 17.000 μόνιμοι σε Βασιλικό ναυτικό, αεροπορία και στρατό να απολυθούν μέχρι το 2015. Οι περικοπές γίνονται με σκοπό να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα για τη Βρετανία, που προκλήθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 
Ο Kevin Taylor, διευθύνων σύμβουλος της ΒΑΕ systems είπε χαρακτηριστικά: “Η ανακοίνωση έχει ως στόχο να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, μειώνοντας το κόστος μας και να συνεχίσουμε να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ποιότητας”
Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο εξάμηνο είναι η δεύτερη φορά που η BAE Systems ανακοινώνει απολύσεις προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε μείωση 740 θέσεων εργασίας σε πέντε τοποθεσίες στη Μεγάλη Βρετανία, την οποία κατηγόρησε για μείωση του φόρτου εργασίας για τα σχέδια των αεροσκαφών.