350 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια στη Σομαλία από την Ισλαμική Διάσκεψη.

Οι χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) δεσμεύθηκαν να καταβάλουν 350 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια προς την Σομαλία, η οποία έχει πληγεί από λιμό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος του οργανισμού Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

   

«Όλοι διασφαλίσαμε 350 εκατομμύρια δολάρια. Ελπίζουμε να αυξήσουμε τις δεσμεύσεις μας στα 500 εκατομμύρια δολάρια σε μικρό χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο Ιχσάνογλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς την Σομαλία, η οποία έχει πληγεί από την ξηρασία, ασκώντας παράλληλα κριτική στους πλούσιους του Δυτικού κόσμου.

   

«Αν οδηγείς ένα πολυτελές αμάξι πρέπει να είσαι αρκετά γενναιόδωρος απέναντι στους ανθρώπους που παλεύουν με την πείνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους υπουργούς Εξωτερικών των 57 κρατών του οργανισμού.

   

«Ελπίζω οι προσπάθειες του OIC να κινητοποιήσουν τις συνειδήσεις που κοιμούνται. Ελπίζουμε ο Δυτικός κόσμος να δείξει την υποστήριξή του προς την Σομαλία» πρόσθεσε.