37 βυτιοφόρα του NATO τινάχτηκαν στον αέρα!

Τρεις αντάρτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις αμέσως μετα από επίθεση σε σταθμό όπου ανατινάχτηκαν 37 βυτιοφόρα καυσίμων του ΝΑΤΟ  στην πολιτεία Νανγερχαρ στα σύνορα -Αφγανιστάν -Πακιστάν.

Οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν 37 φορτηγά τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ που μετέφεραν υλικοτεχνική υποδομή κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας

«Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν στην περιοχή Τορκχάμ της επαρχίας Νανγκαρχάρ, σε ένα σημείο διέλευσης στα σύνορα του Πακιστάν»,είπε ο Χαζράτ Χουσαίν Μασχρεγκιβάλ εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Ο αφγανός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι και οι τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. «Ένας από τους οδηγούς των φορτηγών τραυματίστηκε, αλλά κανένας ούτε από τους οδηγούς ούτε από τις δυνάμεις ασφαλείας που συνόδευε το κομβόι δεν σκοτώθηκε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας ότι «ένας μεγάλος αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν».

Τα φορτηγά  που μεταφέρουν καύσιμα και τρόφιμα στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ δια μέσου του Πακιστάν αποτελούν συχνά στόχο στις επιθέσεις των Ταλιμπαν .