Αποκάλυψη για το ρόλο των αμερικανών μισθοφόρων στην Ουκρανία!

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζονται από εκατοντάδες ξένους μισθοφόρους από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τόσο στην αστυνομία, όσο και στο στρατό επιχειρούν 400 καλά εκπαιδευμένοι μαχητές από την ιδιωτική εταιρεία Security Academi, που αποτελεί το διάδοχο σχήμα της περιβόητης Blackwater με συμμετοχή σε συγκλονιστικά περιστατικά στο Ιράκ.

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη Bild με πηγές τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στις 29 Απριλίου, η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) ενημέρωσε την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ για τη συμμετοχή των μισθοφόρων στην περιοχή Ντονετσκ. Ωστόσο δεν εχει γίνει σαφές ποιος δίνει τις διαταγές στις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και ποιος πληρώνει για αυτές τις υπηρεσίες.

Τον Μάρτιο, σε διάφορες αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης φαίνεται πώς η κυβέρνηση στο Κίεβο χρησιμοποίησε έως και 300 μισθοφόρους. Αυτο βέβαια, αναφέρει το ρώσικο πρακτορείο rt.com, ήταν πριν την στρατιωτική επιχείρηση της νέας κυβέρνησης κατά ακτιβιστών ή τρομοκρατών στην νοτιοανατολική Ουκρανία.  Τότε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ειχε δηλώσει ότι οι εκθέσεις που ισχυρίζονται οτι το Κίεβο είχε την πρόθεση να συμμετάσχουν «ξένες στρατιωτικές εταιρείες για να εξασφαλίσουν την τάξη» θα μπορούσε να σημαίνει ότι ήθελε «να καταστείλει τις διαμαρτυρίες και την δυσαρέσκεια των πολιτών.»

Οι κατηγορίες κατά του Κιέβου σχετικά με την χρήση ιδιωτικών εταιριών αυξήθηκαν, όπως αναφέρει το rt.com, όταν εμφανίστηκαν διάφορα βίντεο στα οποία άγνωστοι ένοπλοι άνδρες κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Ντόνετσκ. Στα συγκεκριμένα βίντεο,παρακάτω, ακούγεται ο κόσμος να φωνάζει «Μισθοφόροι!» «Blackwater!» Και «Ποιον θα πυροβολήσετε;»

Η αυθεντικότητα των βίντεο που τραβήχτηκαν στο κέντρο του Ντόνετσκ στις 5 Μαρτίου είναι δύσκολο να εξακριβωθεί.
Στο βίντεο, οι άγνωστοι ένοπλοι άνδρες εξοπλισμένοι με ρωσικά τουφέκια AK και αμερικανικες καραμπίνες τύπου М4А1 φαίνεται οτι προσπαθούν να προστατεύσουν κάποιους ακτιβιστές.
Αρθρο της Daily Mail αναφέρει οτι οι συγκεκριμένοι άνδρες αν και μοιάζουν με αμερικανούς μισθοφόρους υπάρχουν σοβαρες αμφιβολίες αν ειναι όντως αμερικανοί καθώς η «επιχείρηση» τους δεν ήταν «καθολου διακριτική» .
Βέβαια, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, θα μπορούσε να ειναι απλα Ρωσικη προπαγάνδα, ωστόσο τονίζει, οτι το τελικό ερώτημα ειναι «αν υπάρχουν αποδείξεις και κίνητρο για σοβαρή σπέκουλα«.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ οι 400 μισθοφόροι-ελίτ βρίσκονται στην Α. Ουκρανία και μάχονται στις τάξεις των ειδικών δυνάμεων SOKOL του ουκρανικού στρατού εναντίον των ρωσόφιλων αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες BND έχουν ήδη ενημερώσει τη γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων που γίνονται με τον υπουργό παρά τη καγκελαρία και συντονιστή των μυστικών υπηρεσιών Πέτερ Αλτμάιερ.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής του BND και της Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος και ανώτατα στελέχη υπουργείων. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle δεν υπάρχει επιβεβαίωση του δημοσιεύματος μιας και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να πάρουν θέση.

Πάντως στο ίδιο θέμα έχουν αναφερθεί πριν λίγες εβδομάδες και αμερικανικές εφημερίδες με την εταιρεία Security Academi να τις διαψεύδει.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν πληροφορίες πως ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν ηθελημένα τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Η Μόσχα διέψευσε πάντως τις πληροφορίες

Ποιά ειναι η Academi

Το 2009 η Blackwater μετονομάστηκε σε Xe Services για να «ξεπλύνει» την κηλίδα στο όνομά της και το 2010 αγοράστηκε από μια ιδιωτική επενδυτική ομάδα. Ο ιδρυτής της Έρικ Πρινς, πρώην στρατιώτης του ναυτικού και κληρονόμος πολυεκατομμυριούχου, αναγκάστηκε να φύγει από την εταιρεία.

Το 2011, οι Xe Services μετονομάστηκαν σε Academi, με επικεφαλής τον πρώην ταξίαρχο του αμερικανικού στρατού Κρέηγκ Νίξον και με τον Τζον Ασκροφτ, υπουργό Δικαιοσύνης επί εποχής Μπους τζούνιορ στο εποπτικό συμβούλιο. Η εταιρία αρνείται βέβαια οποιαδήποτε επαφή με τη Blackwater και τον Πρινς, όμως πήρε τόσο την έδρα της, στο MacLean (Virginia), όσο και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Βόρεια Καρολίνα.
Η Academi συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση και μεταξύ των πελατών της έχει κι άλλες κυβερνήσεις και ιδιωτικές οργανώσεις.
Κάθε χρόνο στέλνει σε αποστολές 20.000 εργαζομενούς της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Academi εκπαίδευσε μάλιστα την αστυνομία της Βραζιλίας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στο πλαίσιο του Μουντιάλ.

Πηγές – DeutscheWelle, RT.com, Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι είναι οι 9 μεγαλύτεροι ιδιωτικοί στρατοί στον κόσμο!

Ιδιωτικοί στρατοί: Ποιοι είναι, πόσα κερδίζουν, πως λειτουργούν

Blackwater: Το «αφεντικό» της μιλά μπροστά στη κάμερα κυνικά για τα εγκλήματά της