43 στρατόπεδα ενόπλων λειτουργούν ακόμη στο Πακιστάν.

Η Ινδία ανέφερε στις ΗΠΑ ότι υπάρχουν 43 στρατόπεδα ενόπλων στο Πακιστάν, μεταξύ των οποίων 22 στο πακιστανικό Κασμίρ και ότι έχουν γίνει ελάχιστα για το μόνιμο κλείσιμό τους, σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από τον ιστότοπο Wikileaks.

   

Η αναφορά στα 43 εναπομείναντα στρατόπεδα έγινε στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν τον περασμένο Ιούνιο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζιμ Τζόουνς και ο ινδός υπουργός Αμυνας Α.Κ. Αντονι, σύμφωνα με τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκάλυψε η Wikileaks και δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

   

Ο αρχηγός του ινδικού γενικού επιτελείου στρατού στρατηγός Ντιπάκ Καπούρ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, τόνισε ότι ο Πακιστάν πραγματοποίησε εφόδους στα στρατόπεσα μετά τις επιθέσεις στο Μουμπάι, αλλά ότι από τότε ορισμένα από τα στρατόπεδα αυτά επαναλειτούργησαν.

   

Ο Καπούρ είπε ακόμα στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι ένοπλοι συνεχίζουν να διεισδύουν στο ινδικό Κασμίρ κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς «κάποιο είδος υποστήριξης».

   

Ο Καπούρ πρόσθεσε ότι η Ινδία έχει βελτιώσει την ετοιμότητά της στα σύνορα και ότι το 15% με 20% αυτών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα τα καταφέρνουν.

   

«Εάν εμείς μπορούμε να τους πιάνουμε γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο πακιστανικός στρατός;», διερωτήθηκε. 

   

Οι δυο πλευρές συζήτησαν επίσης για το Αφγανιστάν, όπου το Νέο Δελχί τόνισε ότι έχει ζωτικά συμφέρονται και υπογράμμισε ότι η διεθνής επιχείρηση πρέπει να επιτύχει «γιατί η Ινδία δεν μπορεί να φανταστεί ούτε για μια στιγμή ότι οι ταλιμπάν θα καταλάβουν τη γείτονα χώρα».