Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν για την διεξαγωγή σήμερα νέου γύρου διαπραγματεύσεων, στην έβδομη ημέρα που «μετράει» ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως αντιπροσωπεία Ρώσων διαπραγματευτών είναι έτοιμη να συνεχίσει σήμερα τις συνομιλίες με αντιπροσωπεία του Κιέβου.
«Σήμερα γύρω στις αρχές της βραδιάς, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται εκεί, θα περιμένουμε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «ελπίζει» πως αυτοί θα προσέρθουν στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής τους.
BREAKING: Russia and Ukraine to hold another round of talks later today
— The Spectator Index (@spectatorindex) March 2, 2022
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τον βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων προτού μπορέσουν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να διατυπώσει μια σκληρή, μελετημένη και ξεκάθαρη απάντηση κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες για να υπονομεύσουν την ρωσική οικονομία.
Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters




