718 οι νεκροί στη Λιβύη από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη Μούσα Ιμπραήμ, επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου της Υγείας, βεβαίωσε με συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι, «718 πολίτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.067 τραυματιστεί, οι 433 σοβαρά» στη διάρκεια των ΝΑΤΟοϊκών αεροπορικών επιδρομών, στο χρονικό διάστημα 19 Μαρτίου-26 Μαΐου.

  

  Ο ίδιος ανέφερε ότι «το υπουργείο Αμυνας», απ την πλευρά του, «αρνείται να δημοσιεύσει έναν απολογισμό» γιά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ. 

Τουλάχιστον 1.200 πολίτες που επιχείρησαν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη λόγω των βιαιοτήτων και του χάους που επικρατεί εκεί, πέθαναν ή θεωρούνται αγνοούμενοι, ανακοινώθηκε σήμερα από ανώτατο αξιωματούχο του ΟΗΕ.

   

«Μέχρι τώρα 14 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη έχουν φτάσει στην Ιταλία ή τη Μάλτα, ενώ τουλάχιστον 1.200 πολίτες έχουν πεθάνει ή θεωρούνται αγνοούμενοι κατά το ταξίδι αποχώρησης από την πατρίδα τους», ανέφερε μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας υπεύθυνος του ΟΗΕ για πολιτικά θέματα, Λιν Πάσκο.

   

Παράλληλα, «εκατοντάδες πολίτες που έχουν καταφύγει στην Αίγυπτο ή την Τυνησία αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, επέστρεψαν στη Λιβύη, κυρίως με την ελπίδα να επιβιβαστούν σε πλοία με κατεύθυνση την Ευρώπη», ανέφερε ο ίδιος.

   

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 893 χιλιάδες πολίτες έχουν φύγει από τη Λιβύη από την αρχή της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι , που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.